Konijn

Gezien ik al een tijdje thuis ben nu, en ik heel hard en snel wil genezen maar dat dat niet zo goed lukt, stelde ik ‘gezondheid’ als mijn prioriteit voor 2019. Begin deze week was er die volle superbloedwolf maan, en misschien ligt het daaraan maar ik had het de afgelopen dagen zeer moeilijk. Veel drama, veel verdriet, veel moeheid en weeral keelpijn en die verdomde tinnitus, en daar bovenop dan dat stemmetje dat alles nog erger maakt: ‘Je moét beter worden! En snel!’ . Echt helpen doet dat stemmetje niet, integendeel, het was een dag van veel tranen en verdriet. Vandaag is een nieuwe dag en een positiever stemmetje in mezelf moedigde me aan: ‘Kom op! Vandaag doe ik het anders!’ En zo gebeurde.

Elisabeth Gilbert, schrijfster van Eat, Pray, Love, schreef vorig jaar ergens op haar instagramaccount over haar ritueel op nieuwjaarsdag. Op de eerste dag van het nieuwe jaar gaat ze wandelen, en het eerste dier dat ze dan tegenkomt, brengt haar een boodschap voor het komende jaar. Ze zoekt dan de spirituele boodschap op van het dier. Vorig jaar heb ik dat gedaan, en de fazant bracht me de boodschap dat het een vruchtbaar jaar zou zijn. Geen baby’s meer voor mij, maar wel een boek. De uiteindelijke bevalling is uitgesteld en komt eraan in maart 2019. Meer nieuws daarover later!

Dit jaar was ik dit ritueel vergeten tot ik ineens dit mooie konijn zag bij goede vrienden op de tweede nieuwjaarsdag:

Het is een prachtig groot konijn, en het zat er zo wijs naar mij te kijken alsof het zei: ‘Hier ben ik met mijn boodschap! Zoek maar op!’ Ik moest denken aan die post van Gilbert en nam me voor om de betekenis van het konijn op te zoeken zodra ik thuiskwam. Wat ik dan vergeten ben. Tot vanmorgen. Voor wat het waard is, vind ik de betekenis van zo’n dier telkens zo treffend voor de situatie waarin ik zit. Ook nu weer.

Een konijn graaft een holletje en zorgt goed voor zichzelf, laat niemand binnen die niet goed voor haar is, en vraagt me uitdrukkelijk om beide hersenhelften te gebruiken. Konijn vertelt me dat het goed geweest is, dat ik mag loslaten en vertrouwen en even helemaal mag focussen op mezelf.

Klinkt als een goed plan!

Deze blogpost is er eentje in de reeks dieren. Ik schreef eerder al over de koede kikkerde olifant en de vlinder.

Advertenties

3 gedachtes over “Konijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s