Drie vragen om met een fijn gevoel terug te blikken

Ik merkte de afgelopen weken dat ik nogal negatief terugkeek op het voorbije jaar. Dat dat rotjaar maar snel voorbij mag zijn. Maar niks is ooit alleen maar negatief, of donker of zwart. Dat is het maar omdat er altijd ook een andere kant is: positief, en licht en wit. Drie eenvoudige maar bijzonder interessante vragen kwamen op mijn pad om het afgelopen jaar ook van een andere kant te bekijken. Conclusie: ja, het glas was halfleeg, én het was ook halfvol!

1. Wat heb je het afgelopen jaar verwezenlijkt waar je het meest trots op bent?

In juni ben ik afgestudeerd als kindertolk. Daar ben ik heel erg trots op. Als kindertolk werk ik met ouders en heel veel wat ik graag doe komt erin samen: schrijven, spiegelen, inspireren, tot inzicht brengen en het verbeteren van de relatie tussen ouder en kind. Ik maakte ook grotendeels zelf mijn eigen website, die ik door mijn ziekteperiode nog niet kon lanceren. Maar ze is er wel! En ook daar ben ik heel trots op. Tot slot diende ik ook mijn eerste boek in, als ghostwriter. Het verschijnt eind februari, begin maart ’19.

2. Welke fout heb je het afgelopen jaar gemaakt en welke les heb je eruit geleerd?

Op een bepaald moment dit jaar ben ik vergeten om voor mezelf te zorgen. Ik dacht nochtans dat ik dat deed. Maar achteraf gezien heb ik alles en iedereen hoger op de prioriteiten- en to-do-lijst gezet dan mijn eigen noden en behoeften. Dat kan even, maar een elastiek is ook maar zo sterk tot hij springt. Als het stretchen té lang duurt, dan heeft dat grote consequenties. De les die ik leerde is dus om onvoorwaardelijk eerst te zorgen voor mezelf en mijn gezondheid. Het is mijn hoogste prioriteit voor 2019: gezond worden en weer bruisen van energie!

3. Wat wil je nu graag loslaten?

Dat stemmetje in mijn hoofd dat als een kapotte grammofoonplaat eindeloos ‘moeten moeten moeten’ zingt. Haal de moet eruit, hou de moed erin is niet voor niets de baseline van mijn blog. Tijd voor wat ik werkelijk wil en écht nodig heb. Dus nee, ik ‘moet’ niet zo snel mogelijk weer gaan werken, ik wil wél snel beter, gezond en sterk worden.

Het voelt stukken beter om op deze manier terug te blikken en ook weer vooruit te kijken naar het jaar dat komt.

Razend benieuwd ook naar hoe jij deze vragen zou beantwoorden!

Ik wens jullie allen een goede gezondheid toe in 2019!

Ik werd geïnspireerd voor deze blogpost door Marie Forleo:

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s