Nieuwjaarsvoornemens in juli

Het is de gewoonte om met nieuwjaar het voorbije jaar te overschouwen en enkele goede voornemens te formuleren. Meestal zijn mijn voornemens een variant op: minder eten, meer bewegen, minder smartphone, meer kwali-tijd met mijn gezin én meer bloggen. Vervolgens, misschien herken je dit, zijn die voornemens halverwege januari (februari als ik echt volhardend ben) alweer gesneuveld. Wegens de lat te hoog, de doelen te onrealistisch, en de bewoordingen te streng geformuleerd.

Deze maand was ik jarig, 36 zomers inmiddels! Ik ben dankbaar voor elke verjaardag die ik vieren mag. De ochtend dat ik jarig was, bleef ik verplicht in bed terwijl man en kinderen mijn verjaardagsontbijt voorbereidden. Lucky lucky me! Wat ik vervolgens deed, was niet anders dan elke andere ochtend: ik schreef mijn ochtendpagina’s in mijn notitieschrift. Hoe vreemd was het, toen ik vaststelde dat mijn hand het afgelopen jaar beschouwde. Het jaaroverzicht van mijn 35ste verscheen op papier.

Achterom kijken

35 was het jaar dat ik de opleiding tot kindertolk startte en afmaakte met grote vreugde en verwondering, mijn eerste boek schreef (als ghost-writer) en veel minder (bijna niet eigenlijk) blogde dan de vorige jaren. Ook privé werd ik flink uitgedaagd en beleefde ik vele hoge ups maar minstens zoveel donkerdiepe dalen. Het is de rode draad doorheen het afgelopen jaar. Zweven hoog in de lucht en keihard zinken tot de bodem, en weer terug. Een emotionele rollercoaster, dat is het leven soms. Meerdere malen en op allerlei vlakken werden grote blokkades opengebroken of opgeworpen, bedoeld om ook weer af te breken. Ik zou mijn 35ste jaar graag samenvatten voor jou in één woord maar dat woord is ongrijpbaar. Of misschien was het gewoon te veel voor één woord. Ik zoek een woord voor: boeiend, confronterend, heftig, intens, hard, zwaar, opluchtend, mooi.

En nu vooruit!

36 wordt het jaar waarin alles weer in balans mag komen. Wat minder rollercoaster-gevoel. Alhoewel, is dat niet de definitie van het leven? Ik start mijn praktijk als kindertolk & coach en ik ga trainingen geven over het boek. Over dit alles volgt later nog meer info en nieuws. O ja, uiteraard wordt dit óók het jaar van minder eten (één-bord-dieet), meer bewegen (zwemmen? yoga?), minder smartphone (check dat: ik practice wat ik preach tijdens mijn voordrachten over sociale media – moet ik dringend ook eens over bloggen), en meer kwali-tijd met mijn gezin (alhoewel, dat zit inmiddels echt wel goed). En hopelijk ook weer tijd om te schrijven op mijn blog.

Tot later!

Advertenties

Een gedachte over “Nieuwjaarsvoornemens in juli

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s