Mens erger je niet

Ik schrijf een boek! Samen met de fantastische Patricia van Lingen van de School voor Relaties schrijf ik een boek over ergernissen en hoe ergernissen je heel veel vertellen over jezelf. Wie de moed heeft om daar naar te durven kijken, heeft meteen alles in handen om zijn of haar leven te veranderen. Heel veel meer kan ik er nog niet over zeggen, de bedoeling is dat alles in het boek komt en niet op mijn blog. Maar wat ik wel kan zeggen: het boek moet tegen de zomer af zijn om vervolgens echt geboren te worden in het najaar. Het staat in de sterren geschreven, al schrok ik behoorlijk toen ik mijn horoscoop de eerste keer las:

Een boek is ook een beetje een kind, nietwaar?

Ondertussen ben ik op zoek naar veel voorkomende ergernissen om het over te hebben in het boek. Waar erger jij je aan? Op je werk, in het verkeer, bij je familie, onder vrienden, op tv, …? Maakt niet uit, spuw je gal! Laat het me weten hieronder of via een bericht of telefoontje. Ik bezorg je een antwoord, hopelijk ook in het boek! Anonimiteit en privacy zijn verzekerd, uiteraard. Dankjewel!

Advertenties

4 gedachtes over “Mens erger je niet

 1. Veel succes. Ik erger me het meeste aan mezelf als ik dingen niet doe die goed voor me zijn of als ik ze juist niet laat. Bijvoorbeeld op tijd gaan slapen en niet teveel eten. Voor anderen heb ik meer begrip dan voor mezelf

  Liked by 2 people

 2. Dankjewel voor het delen van je ergernis! Als ik het goed begrijp dan erger je je eigenlijk aan… jezelf? Dat is al een hoofdstuk op zich! Het boek gaat ook over datgene wat maakt dat we dingen die goed voor ons zijn niet doen (en omgekeerd). We weten al dat we iets doen dat niet goed voor ons is en dan gaan we er ons vervolgens nog aan ergeren ook. Twee keer mis dus. Als je weet hoe dat komt, dan kan je dat veranderen.

  Like

 3. Veel schrijf- en denkplezier! Ik wil hier gerust aan meewerken. Elke dag een stukje ergernis overbrengen 🙂
  Waarom schrok je van jouw horoscoop? Je schrijft ‘voor de eerste keer las’. Dus je hecht er verder (hopelijk) geen belang aan. Een horoscoop is een beetje zoals een weersvoorpelling op heel lange termijn. Ergens zal er wel een stukje in zitten in hetgeen voor jou van toepassing is.

  Liked by 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s