Moederliefde van mijn lieve moeder Lieve

‘Ik herinner me die stormachtige confrontaties, alles gaat tegen, de maaltijd eindigt in mineur, iedereen ontvlucht de tafel en jij blijft zitten met een chaos aan borden en pannen maar met evenveel chaos aan gedachten en gevoelens. Die keukentroep ruim je makkelijk op maar die gedachtenmolen laat zich minder vlot sorteren. Op wat trekt dat hier in ons gezin? En een berg schuldgevoelens erbij want als moeder ben jij de baak waar iedereen van je gezin naar vaart. Soms, vaak, dikwijls of regelmatig gaat het er in een jong huishouden zo aan toe. Onze kinderen zijn al jaren het huis uit maar de herinnering aan die hectische momenten is er nog wel. Vermoedelijk zijn er bij onze kinderen ook flarden blijven hangen. Maar we hebben het allen overleefd en zien elkaar nog even graag of zelfs nog liever. Omdat we tot het inzicht kwamen dat die stormachtige momenten ook bij het leven horen en omdat je als moeder je kinderen er ook niet kan voor behoeden.’ 

De reactie van mijn moeder nadat ik een artikel van Charlie deelde op mijn Facebookpagina over ouderschap. Ik vind dat mijn Lieve moeder ook een blog moet starten! 

Advertenties

3 gedachtes over “Moederliefde van mijn lieve moeder Lieve

  1. Als ouders hun bepaalde gevoelens niet mogen laten zien wat voor boodschap geef je dan af. Je moet er natuurlijk wel verantwoording voor nemen en kinderen uitleg geven over je boosheid, verdriet, teleurstelling. Als ouder mag ik fouten maken. Kinderen mogen dat niet alleen. Als je er maar over praat samen en er wat mee doet.

    Mooi beschreven door je moeder.

    Groetjes,

    Dorothé

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s