Dodentocht voor het leven

Peter was mijn collega met een ernstige spierziekte. Peter zat in een elektrische rolstoel maar dat hield hem niet tegen om zijn ideale wereld te creëren. Hij had een liefdevolle vrouw en twee prachtige dochters, een hele hoop vrienden en een fantastische familie, hij had een job en hij was zeer geëngageerd. Niks hield hem tegen. Zijn vader zou ooit de Dodentocht stappen, en Peter daagde hem uit: ‘Als je dat doet, dan rij ik de hele weg in mijn rolstoel naast je mee.’  Maar het verliep anders. Peter overleed plots, veel te vroeg, aan hartfalen. De wereld stond heel even stil en draaide toen merkwaardig toch weer verder.

Roger, zijn vader dus, gaat dit weekend de Dodentocht stappen. Niet met maar wel voor Peter en voor zijn grote droom: een onafhankelijk leven voor iedereen. Hij gaat 100 kilometer stappen en je kan hem sponsoren. Het geld gaat naar de vzw die ervoor zorgt dat mensen met een handicap een zo ideaal als mogelijke wereld kunnen realiseren, naar het voorbeeld van Peter. Een doener in plaats van een dromer, die de moed heeft om niet op te geven en meehelpt dromen realiseren. Zo vader, zo zoon. Ik wens Roger ongelooflijk veel succes toe, en doorzettingsvermogen, en moed.

Meer lezen en Roger sponsoren

Dodentocht Roger

 

Advertenties

3 gedachtes over “Dodentocht voor het leven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s