Priori-tijd

Blijkt er tussen mijn ‘concepten’ (niet gepubliceerde blogposts) mijn voornemens van 2016 te zitten. Ik vind voornemens heel fijn omdat ze mijn prioriteiten voor het komende  jaar vastleggen. Ik deel op in drie alinea’s: wish, want en must. Veelal komt er van de ‘wish’ niks in huis, zo was dat ook vorig jaar. Dat ik in 2016 een boek zou schrijven. Dat is niet gelukt.

Wat gebeurde in 2016 dan wel?

2016 was het jaar waarin onze zoon eindelijk besloot door te slapen. Het is al geleden van voor de zomer, ik sta ervan versteld hoe snel ik vergeet hoe slopend die slapeloze nachten waren. Op het einde was het ‘maar’ één keer meer. En toch. De verpletterende vermoeidheid bepaalde mijn prioriteitenlijst. Bloggen bleek als eerste vanaf te vallen. Dat boek is er zelfs nooit opgeraakt. In 2016. Soit, onze zoon slaapt door, en op zondag zelfs tot kwart voor negen! Hallelujah! Misschien een toch een ‘wish’ die uitkwam.

2016 was het jaar dat ik stopte met naar het nieuws kijken. Ik voel me steeds opnieuw te onmachtig, te meegesleurd in gruwelijke situaties, vreselijke drama’s waaraan ik niks, niks, niks, kan doen. Probeer eens niét te denken aan een roze olifant. Probeer eens niet te huilen als je beelden ziet van kinderen in Aleppo. Ik zie die olifant. Ik huil om alle kinderen in de wereld. Ik kan er niks aan veranderen, niks aan verhelpen, geen verantwoordelijkheid voor nemen. Wat daar gebeurt, is buiten mijn macht. Maar ik grijp alle macht die ik kan om mijn verantwoordelijkheid te nemen hier, nu, bij mezelf. Hmm, van Aleppo naar een boek… Ik doe wat ik kan want het is alles dat ik kan dus is het mijn plicht om te doen wat ik kan. Het helpt de gruwel de wereld niet uit, niet ginder, niet hier, maar misschien wel een klein beetje, al was het maar alleen voor mezelf.

2016 ging zo snel dat het werd ingehaald door 2017. Het is al augustus terwijl ik mijn beschouwingen van vorig jaar nog neertyp. Mijn drukke voorjaar (werk) heeft er ook mee te maken, mijn vermoeidheid daarna ook. Ik hoop nu eindelijk helemaal opgeladen te zijn, en klaar te zijn, voor dat boek, het staat alvast op mijn prioriteitenlijst, verschoven van ‘wish’ naar ‘want’ én ‘must’! Meer nieuws volgt later!

Advertenties

2 gedachtes over “Priori-tijd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s