Prettige vakantie!

Een karrenvracht aan opgevulde manden (van pasta met alles erop en eraan, tot bier, champagne, fruit, you name it, I saw it) zag ik vandaag sommige leerkrachten naar hun auto slepen. Oh god, dacht ik, dat is voor mij 50 euro maal drie kinderen. Ik heb het nooit eerder gedaan en ik zal het nooit niet doen ook. Ik gun het ze volledig die leerkrachten, maar goh man, stel je voor dat ik naar huis kom vlak voor elk verlof, met een stuk of vijftien a twintig manden… dat is goed voor minimum twee manden per week tot eind augustus. Liefste leerkrachten, ik vraag mij af, hoe blij zijn jullie daarmee? Is het nodig ook? Moet ik overstag gaan voor de groepsdruk en wil u ook van mij een mand met, hm, in mijn geval vermoedelijk koffie, thee en koekjes? Een mama zei dat ze elk jaar een grote pot zelfgemaakte confituur geeft. Oh waauw, zei ik, en ik dacht: dat zou ik ook moeten doen. Willen doen. Maar ik ben niet zo’n homemade selfmade mama. Alhoewel. Toch wel. Op mijn manier! Elk jaar maak ik een foto van onze schoolgaande kinderen, vorig jaar enkel van de meisjes, nu staat ook Bas erbij! En die foto laat ik printen op iets zwaarder papier dan gewoonlijk. Op de achterzijde schrijf ik dan een persoonlijk dankwoord voor de meester en/of juf. De kindjes delen vervolgens zelf exemplaren uit aan wie ze willen. Ze staan erop dat ook de poetsvrouwen van de school er eentje krijgen, en de extra juffen en meesters, de kinderverzorgster, de opvangmoeder, de directie, de juf van zedenleer, en “ook die van godsdienst, mama! Want die is zo lief!” De harten van mijn kinderen zijn zo groot. Wat denkt u, lieve juf en meester, zou dat niet volstaan? Voor eeuwig gebeiteld in het hart en in de herinneringen van onze kinderen, dat klinkt toch al behoorlijk ideaal.

 

prettige vakantie 2017

Juf Sara, de eerste liefde van Bas (na mij dan, uiteraard)

Juf Anda, waar Noor voor altijd een beetje klein mag zijn

Meester Rieno, dat schrijf je zoals Reina maar dan met ‘ei’ in plaats van ‘ie’ en een ‘o’ in plaats van een ‘a’

Dank jullie wel voor jullie goede zorgen en jullie voorbeeld voor onze kinderen.

Geniet van een welverdiende vakantie!

Advertenties

4 gedachtes over “Prettige vakantie!

  1. Niets zo mooi als een persoonlijk dankwoord. De cadeaus hoeven niet. Het schept ook vaak ongelukkige gevoelens bij leerkrachten onderling… want de ene juf of meester krijgt niks… en de andere kan de cadeaus niet dragen… Tenminste, zo ervaar ik dat in het middelbaar… Maar daar worden sowieso minder cadeautjes gegeven. Gelukkig maar…

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s