’t Kot alleen!

Mijn man en kinderen vertrokken vrijdag zonder mij op familieweekend. Hij drong aan dat ik zou thuisblijven omdat ik zo moe ben, en nadat ik eerst hevig protesteerde, knikte ik dankbaar dat het goed was. Mijn mogelijkheden naar rust liggen 48 uur lang helemaal open! Het is ondertussen 12 jaar geleden dat ik langer dan één nacht zonder man of zonder kinderen was. Ik lag drie keer meerdere nachten in het ziekenhuis, zonder man, maar mét pasgeboren kind. Twee nachten trok ik naar Parijs, zonder kinderen, maar met man. Eén keer overnachtte ik in Brussel met een vriendin, een paar keer maar overnachtte ik ergens voor het werk. Maar nooit eerder was ik langer dan een nacht gescheiden van mijn dierbaarste schatten. Tot nu.

Hoe overleefde ik 48u met mezelf?

 • Alleen eten

Vrijdagavond at ik alleen. Ik trok naar de afhaal-Indiër en terug thuis dekte ik de tafel, voor mezelf, ik schonk een glas lekkere wijn uit, van een goeie fles, ik legde muziek op én ik stak een kaarsje aan. Na een drukke vrijdag genoot ik van deze heerlijke diner met mezelf. Weinig afwas ook, zo voor één persoon. Snel kroop ik nog even in de zetel, even maar want…

 • Vroeg slapen

… ik had niet alleen het kot alleen, maar ook het bed alleen! Hoe zalig was dat! Ik rolde van de ene naar de andere kant en weer terug. Ik lag schuin. Ik sliep met de gordijnen open en er waren geen kindjes die me wakker maakten. Tien uren heb ik geslapen! Tien! Hallelujah!

 • Doen zoals anders

Zaterdag deed ik zoals anders, maar dan gedeeltelijk trager en gedeeltelijk sneller. Het ochtendritueel in de badkamer ging trager, maar gezien het alleen om mezelf ging was ik toch vroeger dan anders beneden, ontbijten ging trager, keuken opruimen sneller, soldekes halen ging véél trager want ik kon op mijn gemak kijken en kiezen voor onze kinderen zonder dat ze aan mijn benen ‘mama ik wil dit!’ en ‘mama ik wil dat!’ concerten geven, boodschappen doen ging veel sneller om diezelfde reden. Dankbaar ook voor het korte bezoek aan een vriendin waar ik een karrevracht mooi en degelijk speelgoed mocht ophalen voor onze kinderen, wat zullen ze blij zijn als ze morgen thuiskomen! ’s Avonds alleen eten vond ik nu minder zalig dan gisteren, dus dat ging sneller. Naar een film kijken ’s avonds ging trager: ik keek niet naar één maar twéé films. Ik had ook het ‘baksken’ voor mij alleen en koos chic-flics just for me, myself and I.

 • Aftellen

Confronterend wel, die tijd alleen. Ik miste mijn man in ons bed en het geluid van onze kinderen in ons huis. Nu tel ik af naar hun thuiskomst. Het speelgoed staat klaar in de speelhoek en de vondsten van de solden liggen klaar als verrassing op hun bedjes, straks maak ik verse frietjes en vol-au-vent. De laatste opruimsessie van de meisjeskamer boven bezorgde me terug lichte koorts en mijn lichaam schreeuwt om rust.

Oké, lief lijf, ik rust. Omdat ik écht rusten toch zo moeilijk vind, schrijf ik een blogpost. Dan voel ik me nuttig, geen luilak, maar productief, geen lamzak. Mijn lichaam voelt dan zeer gelukkig, terwijl ik in de zetel zit en geniet van het gevoel en het geluid van mijn vingers die over de toetsen dansen. Ze zijn bijna thuis!

jobasidealewereld

Advertenties

4 gedachtes over “’t Kot alleen!

 1. Heerlijk Joba… een weekend voor jezelf… en dan weer het missen van je schatten… en de blijheid elkaar terug te zien. Afstand schept genegenheid.
  Wat staan ze prachtig op het portret.
  Draag goed zorg voor jezelf. Lieve groet 🖤

  Liked by 1 persoon

  • Dankjewel Bea! Ze waren allevier wat ontregeld: Lieven viel om half negen in slaap in de zetel en de kindjes waren wakker tot kwart voor elf! Ze zijn nu allemaal alweer het huis uit richting school en werk, en ik bereid me voor op de avond die gaat komen (nu rusten, straks vermoeide lijfjes voeden, wassen en in bed steken).

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s