K’3-tig

Onze zoon is 2 jaar en 10 maanden en gaat ondertussen al drie maanden naar school. Dit is de fase van de enorme sprong in taalontwikkeling, in zijn kennis en gebruik van woorden, om precies te zijn. Maar de sprong van de motoriek van alles wat hij nodig heeft om die woorden verstaanbaar uit te spreken moet nog komen. Hij gebruikt een heerlijk taaltje dat nog niet iedereen meteen begrijpt. Zijn “kjaan” (kraan) doet “kak” (krak!) wat slaat op de ondertussen heel zijn leven durende wegenwerken in onze buurt. De kranen graven hier putten waar straten waren en dat is voor ons ventje best indrukwekkend. Het heeft even geduurd voor we door hadden dat hij  het écht niet de hele tijd had over alles wat met zindelijkheid te maken heeft. Daar zijn we ook door! Geen pampers meer overdag! Hoera! Hij benoemt nu ook steevast zijn emoties: “ik ben blij, mama!”, “ik ben boos!” en toen ook nog mijn favoriet (qua uitspraak dan toch): “ik ben k’drietig”. Ja, echt, de rrr komt dan wel door!

joba's ideale wereld bas kdrietigBas met zijn kraan. Met de ogen van zijn papa en de kuiltjes van zijn mama.

Foto: Joba Maréchal

Advertenties

2 gedachtes over “K’3-tig

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s