Verbeter de wereld nu!

Soms , nee constant eigenlijk, voel ik mij onmachtig. Ik wil de wereld verbeteren maar hoe, vertel mij in godsnaam hoe ik als individu in deze machtige wereld een verschil kan maken. Ik doe het alvast zeer naief en in kleine stapjes in mijn eigen kleine wereld. Maar het verdriet dat ik voel als ik nog eens besluit te kijken naar het nieuws, dat is zo onmetelijk en overweldigend. Slecht nieuws, slechter nieuws en het allerslechtste nieuws volgen elkaar op. Gelukkig is er nog sport, nietwaar? Maar fiets noch bal kan mij boeien. De goed-gevoel-shows dan maar voor het goede doel? Nee, ook dat helpt mij niet. Geld storten voor goede doelen voelt als aflaten kopen voor mijn onkunde en onwetendheid om zelf echt wezenlijk iets te veranderen in de wereld die groter en ruimer is dan mijn eigen kleine wereld.

Tot ik daarnet dit bericht las: Beste Facebook, liefste gore k*tcensor van Dimitri Verbelen.

Zijn eerdere blogpost werd verwijderd door de grote blauwe broer. ‘Werd verwijderd’!? Dat is wel zeer braaf geformuleerd wat er werkelijk aan de hand is. Censuur is dat! Censuur! We zijn al geldslaven, en nu staat ook onze vrije meningsuiting op het spel. Aha, dacht ik, maar dat kan ik veranderen. Een rechtszaak aanspannen, de blauwe big brother neerhalen, desnoods een kopieermachine halen en ondergronds zelfgemaakte kranten maken, ja! Ja! Maar omdat ik een volledige koe niet in één hap kan opeten, hak ik hem eerst in kleine stukjes. En ik begin met een bescheiden biefstuk.

Ziehier mijn kleine protestactie, ik déél die blogposts!

Doe mee. En deel! Deel!!!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s