Gezond en Gelukkig Mens Zijn.

Ik word wakker. Ik ben even helemaal verward, hoe ben ik hier beland? Ik voel van mijn kruin tot in de toppen van mijn tenen dat ik ben waar ik moet zijn om mijn ideale wereld ineens te realiseren niet alleen voor mezelf maar voor iedereen. Ik ben Minister!

Ik sta op en begeef me naar de badkamer. Ik schrik mezelf een ongeluk als ik zie wie er terugkijkt in de spiegel. Ik ben niet Joba, Minister van het Creëren van Ideale Werelden voor Iedereen. Ik ben Maggie.

2963094580_6da63793a6_m

Ik hoor het radionieuws, het gaat over mij, Maggie. Ik hoor mezelf op de radio zeggen dat langdurig zieken terug aan de slag moeten. Dat de sociale zekerheid hen niet meer kan dragen. Dat de burn-outs de pan uit swingen.

Ik zucht diep en zeg luidop om het zeker te zijn: ‘ik ben Maggie’. Veel mensen zijn boos op mij, veel mensen geven me juist gelijk. Ik weet het even helemaal niet meer. Alles wat ik als Maggie heb gedaan, lijkt een zootje.

Ik besef ineens dat ik nu vandaag in het lijf van Maggie alle kaarten in handen heb om alles om te draaien. Ik kan het veranderen. Ik kan de wereld verbeteren. In naam van Maggie. Mijn grote prioriteitenbeleidsplan op allerlei termijnen, gesteund door allerlei onderzoeken, studies en analyses, vat ik in vier woorden samen: ‘Gezond en gelukkig mens zijn’. Elk woord is even belangrijk. Gezonde mensen, gelukkige mensen, die menselijk zijn en met een focus op ‘zijn’ in plaats van hebben, en dat alles in duidelijke en heldere taal. Het wordt mijn weegschaal waaraan ik elke beslissing als Minister Maggie afweeg. Ik voel me uitgelaten, ik verander de wereld!

Ik word wakker. Echt wakker. Ik besef dat ik droomde, heerlijk droomde dat het ongelooflijk fijn zou zijn om vandaag heel even Maggie te zijn.

 

 

Advertenties

2 gedachtes over “Gezond en Gelukkig Mens Zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s