Kort betoog voor meer welles en minder nietes

alles-wat-je-aandacht-geeft-groeit1

Alles wat je aandacht geeft, groeit en dat gebeurt met de woordenschat die we gebruiken. Negativiteit wordt alleen maar negatiever. Ik schreef al eerder over het vele ‘moeten’ dat we onszelf aandoen en dat het opbouwender en fijner is om te definiëren wat we ‘willen’. Maar vervolgens is de uitdaging om uit te zoeken wat we wél willen in plaats van wat we niet willen. 

  • Ik wil niet moe zijn. Ik wil uitgerust zijn!
  • Ik wil niet zagen en klagen. Ik wil inspireren!
  • Ik wil niet trekken en duwen. Ik wil mee in de flow! 

Voel je het verschil?

Focussen op wat niét is vergroot de onbewuste idee dat het misschien tóch is: ‘Ik vertel geen leugens’. Zonder dat ene woordje ‘geen’ heb je nog steeds een foutloze zin. Zonder dat woordje ‘geen’ hoor je alleen leugens. Zeggen we dan niet beter meteen wat wél is in plaats van wat niet? ‘Ik vertel de waarheid’. Krachtig, duidelijk, helder, positief.

Niet voor niets won ‘kraamkost’ het van ‘sjoemelsoftware’ als woord van het jaar 2015. Het voelt fijner om iemand iets te geven dan om in’t zak te worden gezet. Het voelt vreselijk dat er gesjoemeld wordt, dat je belogen wordt. Sjoemelen is onduidelijk en onzeker. Ik probeer elke dag aandacht te geven aan wat ik wél wil in plaats van aan wat ik niét wil. Namelijk: ik ben uitgeslapen, ik schrijf, ik blog, ik plan een lentefeest! Waar geef jij aandacht aan?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s