Geen spijt. Maar dankbaarheid!

stop-saying-sorry-say-thank-you-comic-yao-xiao-3

Sorry. Hoe vaak zeg jij sorry op een dag? Ik ben halverwege de ochtend de tel kwijt geraakt. Ik gebruik sorry als stopwoord, ik zeg sorry voor wat ik doe, voor wat ik voel, ik zeg zelfs sorry voor wie ik ben. Ik zeg sorry als het terecht is, maar ik zeg het dan om er snel vanaf te zijn, om iets goed te maken. Zijn deze comics ook voor jou herkenbaar?

Het woord sorry is een uitdrukking van spijt. Maar waarvan heb ik écht spijt? Waarvoor excuseer ik mij eigenlijk? Uit de comics blijkt dat we ons eigenlijk heel subtiel excuseren voor onszelf. En dat. wil. ik. nooit. meer. doen. Ik ben er en dat spijt me niet. Integendeel. Ik ben zo blij en zo dankbaar dat ik er ben. Alle eer aan mijn ouders! Dankjulliewel, vader en moeder!

Excuses en sorry’s zijn voor de momenten waar die op zijn plaats zijn: het spijt me dat ik je gekwetst heb, het spijt me dat ik jouw koffietas/hart/glas/arm gebroken heb. En voor al die andere momenten: geen sorry. Maar dankuwel. Geen excuses, maar waardering. Ik ga de uitdaging aan en geef het goede voorbeeld. Hier ga ik dan.

Dag lezer,

Sorry dat ik niet veel meer en veel vaker geblogd heb vorig jaar, ik wou wel maar het ging niet en … .

Ow, Joba. Opnieuw.

 

Liefste lezer,

Bedankt om mij te lezen en te blijven lezen.

Bedankt voor je steun en je fijne reacties, ze doen mij deugd!

Bedankt om mijn blog te volgen en mijn pagina te liken.

Ik voel mij heel erg gesteund om verder te blijven schrijven.

Dankjewel!

Advertenties

6 gedachtes over “Geen spijt. Maar dankbaarheid!

  1. Wow, maar dat is echt zo! Al die benepen excuses voor futiliteiten duwen je zo in het verdomhoekje, want zie, terwijl je je excuseert voel je je eigenlijk een sukkel in al zijn tekortkomingen en dat hoeft niet. Je voorbeeld geeft een prachtige illustratie!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s