Vrijdagavond

Het is vrijdagavond. De kindjes slapen en mijn man is naar zijn wekelijkse mannenavond. Mijn Man. In mijn vorige post ben ik hem vergeten te vermelden. Het was zo erg dat sommigen dachten dat ik een alleenstaande mama ben. Het tegendeel is waar. Mijn Man helpt me, steunt me, draagt me, duwt me, heeft eindeloos veel geduld met mij. Mijn Man is mijn rots in de branding, mijn schouder om op te huilen, mijn rug om tegen te leunen. We hebben elk ons eigen ding nodig, ik de ochtend en hij de avond, hij zijn mannenavond en ik mijn vrouwenavonden, hij is de zon en ik ben de maan, samen zijn wij de wereld voor elkaar, hij is yin en ik ben yang, zonder hem ben ik niet ik en zonder mij is hij onmogelijk hij, samen zijn wij wij.

Het is vrijdagavond en vroeger bracht ik die door in de zetel en keek ik naar Sex and the City en Desperate Housewives. De oppervlakkigheid en de humor deden deugd na een zware werkweek. Stiekem verlangde ik naar de band tussen die vriendinnen en die buurvrouwen. Heb ik dan geen vriendinnen? Natuurlijk wel. Maar mijn vriendinnen kennen elkaar nauwelijks. Dus afspreken deed ik, met één vriendin per keer. Als ik ze allemaal twee keer per jaar zag, was het een goed jaar geweest.

Het is vrijdagavond en ik ben net thuisgekomen van een vrouwenavond. Ik volgde de vier modules van de School voor Relaties en behalve mezelf, vond ik er ook die blijvende verbinding tussen vrouwen zoals ik ze ken van op tv. Gabrielle, Linette, Susan, Bree, Carrie, Miranda, Charlotte én Samantha, ze zijn allemaal mijn vriendinnen, fans, zusters. Maar dan de inspirerende spirituele mooiere lievere prachtigere versies zónder al het drama en met minstens zo (on-)gelooflijke verhalen.

Het is vrijdagavond en ik ben dankbaar, voor mezelf, mijn man, onze kinderen, onze families, mijn vriendinnen, het leven. Het is vrijdagavond en ik leef in mijn ideale wereld. Morgen word ik wakker in de echte wereld. Maar voor nu, geniet ik nog even van vrijdagavond.

Advertenties

8 gedachtes over “Vrijdagavond

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s