Mijn moedige vrienden #2

Ik wil er geen gewoonte van maken om reclame te maken voor VTM-programma’s. Maar ik stel vast dat net VTM het kanaal is die mijn vrienden met moed een duwtje in de rug geeft. Jonas & Fee deze keer! Fee is familie, om precies te zijn. Samen met Jonas vormt ze een piepjong koppel met een ondernemerszin waar ik chapeau! tegen zeg.

Op de website van Mijn Pop-Up-Restaurant lees ik apetrots:

“Fee (22) en Jonas (23), een jong koppel uit Eeklo, zijn al zes jaar samen en kochten onlangs een boerderij in hun geboortestad Eeklo. Ooit willen ze daar een bed & breakfast openen en hun zaak volledig laten draaien via zelfvoorziening, met eigenkweek dieren en eigenteelt groenten. (…)Fee is lactose- en glutenintolerant. Hun pop-upmenu zal dan ook gebaseerd zijn op de voedingsstijl ‘paleo’, het eetpatroon van onze voorouders toen zij nog joegen. “Onze omgeving is veel sneller geëvolueerd als ons eigen lichaam”, vertelt Fee daarover. “Paleo is geen dieet, het is een levensovertuiging om goed voor je lichaam te zorgen en daarbij hoort pure en eerlijke voeding.” Het idee ‘back to the stone age’ is volgens Fee en Jonas gastronomie met verse vis, lekker vlees en sappige groenten, maar vooral zonder geraffineerde suikers. (…)”

Ik bewonder de durf die ze hebben, hoe goed ze het doen, de complimenten die ze mogen ontvangen van elkaar en van anderen. Jurylid Sepideh over Fee in de zaal: “Wat een naturel”. Jonas over Fee voor gans Vlaanderen: “Ik vind dat echt fantastisch hoe zij dat doet”. De oprechtheid en de liefde waarmee hij het zegt bezorgt me tranen in de ogen. Maar het is geen naïeve zeemzoeterige romantiek. Ze zijn competitief en willen winnen! Meneer Kritiek Maestro Himself ziet in Jonas een “kleine Sergio”. Die Sergio staat niet op mijn lijstje favoriete mannen. Maar hij heeft zijn sterren. En hij ziet ze ook in het restaurant van Jonas & Fee.

In mijn ideale wereld is een TV-programma niet nodig om mijn ondernemende moedige vrienden te steunen. In mijn reële wereld ben ik voor mijn moedige vrienden blij dat dergelijke programma’s bestaan. Ik steun Mike en nu dus ook Jonas en Fee: ik ga binnenkort in hun restaurant eten, ik mis geen enkele aflevering van Mijn Pop Up Restaurant (ik kijk als opwarmer ook naar de laatste vijf minuten naar Familie, meer dan 20 jaar geleden was dat! Nonkel Jan doet nog stééds mee!) en Belgium’s Got Talent. Als er gestemd moet worden, dan doe ik alles wat ik ik kan dat daarvoor nodig is. Want in mijn ideale wereld, daar steunen wij elkaar!

Go go go Jonas & Fee!

Steun Jonas & Fee op facebook!

PS: Ze doopten hun restaurant de naam “Origó”, Latijns voor oorsprong. Hun beloftes: organisisch, oergondisch en origineel. Oergondisch. Die zet ik op mijn lijstje ‘woorden van het jaar’!

Origo

Advertenties

2 gedachtes over “Mijn moedige vrienden #2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s