Chokotoff 

Chokotoff vroeg op Facebook naar je vroegste Chokotoff herinnering. En dit is de mijne: 

Julia Lee zong al: I know it’s wrong, but I’m gonna do it… De goesting in een Chokotoff. So wrong. Het spurtje naar de keukenkast. Stiekem. Niemand die mag weten dat ik mijn trouw aan een suikerloos leven even doorbreek voor dit slippertje met een Chokotoff. Zo klein, zo onschuldig, het is niet écht verkeerd, toch?

De zak open willen scheuren. De frustratie dat het niet lukt. De noodzaak van een tussenstop bij de lade waar de schaar ligt. Een klein knipje. Om alsnog de zak te kunnen scheuren. Dat voelen. En horen. Genieten van wat ik ga doen en wat niet mag. Mijn hand gaat de zak in. Ik twijfel: roefel ik wat rond tot ik die ene vind? Nee, genoeg gewacht. De eerste drie de beste geloven eraan. 

Het ritueel van ze netjes naast elkaar te leggen. Wie gaat eerst? De linkse of de rechtse? Ik ga voor de middelste. Ik draai het papiertje langzaam maar zonder aarzelen open tussen twee vingers. Daar is ie dan! Mijn zoete zonde, mijn kleine verlangen. We wachten niet langer, hij moet erin. Nu. Hap! Mmm. Smelt. 

Krak. 

Verbijstering. 

Ik spuw de Chokotoff uit en zie iets wit bruinigs geplakt helemaal ín de chocola. Ik proef bloed. Mijn tong voelt een gat waar dat tien seconden geleden nog niet was. De middelste Chokotoff kostte mij een tand. De linkse en de rechtse, net als de rest van de zak kieper ik de vuilbak in. Het overkwam me niet één maar twee keer. Mijn les is geleerd. Ik durf niet meer, nooit meer, it was wrong all along.

Geen Chokotoffs in mijn ideale wereld! 

Advertenties

Een gedachte over “Chokotoff 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s