Over de moed van een koe.

Ik ben op weg naar een vergadering op locatie voor het werk. Ergens in the middle of nowhere. Ergens nog landelijker dan waar ik woon. Ergens waarvan je denkt: hier gebeurt echt niks, nooit.  Het was heerlijk om er naartoe te rijden. In plaats van het stapvoets verkeer richting centrum Gent, genoot ik van het weidse zicht op de velden, kilometers ver. Zalig!

Mijn grootste uitdaging is een tegenligger: een grote traktor op een baantje waar geen plaats is voor ons allebei. Hij of ik? Ik zet mijn kleine wagentje en mezelf zo goed mogelijk aan de kant, zodat het boertje en zijn gevaarte voorbij kunnen donderen. Zijn tempo: geduldig en vriendelijk. Mijn tempo vertraagt ook. Ik ben verwonderd over zoveel rust en gemak bij dat boertje zo vroeg op de ochtend.

En dan zie ik dit:

koeinbad

Ik barst in lachen uit. Ik geloof niet wat ik zie! Mijn verwondering maakt plaats voor bewondering. Voor de moed van deze koe.

“Ik wil in bad, dus ik gá in bad!”

Deze koe weet dat haar mede-koeien al jaren dromen van wat zij nu eindelijk doet. Deze koe weet dat haar mede-koeien haar plannen vreselijk onrealistisch vinden. Deze koe weet dat als zij de eerste stap zet, dan durven haar mede-koeien het misschien ook.

Advertenties

5 gedachtes over “Over de moed van een koe.

  1. Alles went zo snel, of ontwent evenzeer zo snel.Toen ik mij deze week, na ruim een jaar inactiviteit, in de ochtendspits begaf op weg naar de kapper,stond ik paf van die ochtendlijke drukte. En dan was ik nog op de fiets op een tweevaksbaan aan de rand van de stad.
    Onderschat dus nooit een koe, elk zijn ontstressingsmoment moet ze gedacht hebben.

    Liked by 1 persoon

  2. Pingback: Ik ben een vlinder, jij ook? | Joba's Ideale Wereld

  3. Pingback: Konijn | Joba's Ideale Wereld

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s