Gewoon speciaal

Zaterdag wordt mijn mijn eerste kindje al 6 jaar. Ik zie in haar mijn kleine zelf, en soms zie ik haar vader, mijn man. Gelukkig zie ik meestal wie zij zelf is, precies zoals ze is, anders dan ik, anders dan mijn man, helemaal Reina. Helemaal uniek. Elk mens is uniek, er lopen hier in deze wereld geen twee precies zoals jij, of zoals ik. We zijn allemaal zo ongelooflijk bijzonder!

Maar ons Reina wil niet speciaal zijn. Soms eens onder commerciële rozige groepsdruk wil ze prinses zijn, zeker geen koningin zoals ze werd genoemd. Meestal zegt ze vol overtuiging, nadrukkelijk en klaar en duidelijk: “ik ben gewoon Reina”.

Ik toonde haar gisterenavond dit filmpje.  Voor je verder leest raad ik je aan om er even naar te kijken. Nog geen 2 minuten. Ja, écht, eerst filmpje kijken!

Reina keek actief en deed vrolijk mee, net als de kindjes in het filmpje. En bij het laatste kindje, terwijl ik al zat te snikken en snotteren van ontroering omdat ze reageerde zoals alle andere kindjes, vroeg ze stomverbaasd:

“Mama? Dat was het? Gewoon gekke bekken trekken?”

Mijn dochter leeft in een ideale wereld. Een wereld waarin we allemáál speciaal zijn. En dat is heel gewoon.

Advertenties

Een gedachte over “Gewoon speciaal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s