Mijn 5 favoriete… youtube filmpjes

Klap eens in de handjes blij blij blij! Zonder beeld zou dit liedje me vermoedelijk niet lang bij blijven. Mijn man bekeek me nogal vreemd toen hij mij het liedje drie keer na elkaar hoorde afspelen. Dit filmpje is zo eenvoudig, zingen en klappen, hartverwarmend, vind je niet? Maar eenvoudig is het niet: er bestaat ook een making-of filmpje waarbij je deze vier mensen en ook de camera- en geluidsploeg ziet sukkelen, take na take. Maar het resultaat! Elke noot, elke klap, valt als een puzzel in elkaar en maakt me blij. Dit filmpje staat op mijn lijstje “dit had ik zelf wel willen maken”.

Als tegengewicht voor het melige zingen, dan maar dit liedje van Triggerfinger. Zij zijn voor mij de beste coverband van het Noorden, inclusief (en misschien vooral) de covers van hun éigen liedjes. De banjo, de bas, het ritme, de stem. Nooit gedacht dat ik ooit lovend over deze rockers zou schrijven. In de tijd toen ze na een optreden nog bleven plakken aan de bar, draaide één van hen (ha, ik zeg niet wie!) ongevraagd en ongewenst zijn tong in mijn nek. Yuk. Soit, vandaag bezorgen ze mij fijne avonden muziek beluisteren, onder goedkeurend oog en oor van mijn man.

Brigitte Kaandorp maakte een liedje dat ik van tijd tot tijd bekijk en beluister. Over haar zwaar leven. Ik mag er echter niet teveel naar kijken, want ik ken een paar (een paar maar!) mensen met zo’n een heel zwaar leven. En als ik die dan tegenkom kort nadat ik het filmpje bekeken heb… Dan moet ik ofwel lachen om de gedachte aan Brigitte, ofwel wil ik door de grond zakken en verdwijnen om het niet te moeten aanhoren, ofwel en liefst van al wil ik ze het volgende filmpje onder de neus schuiven:

Dare change. Over de moed die nodig is om je zwarte gedachten te lijf te gaan. Het zijn maar gedachten. Diep ingesleten gedachten, patronen die je hele doen bepalen, elke dag opnieuw. Gedachten die je verlammen, die je bang maken van iets waar je niet bang voor hoeft te zijn, die je bang maken van iets dat er niet is. Wie ze durft te lijf te gaan, wordt beloond met zoveel moois en heerlijkheden. Echt waar.

En om te eindigen: een portie instant geluk voor het hele gezin. Hier worden wij, ons gezinnetje, elke keer vrolijk van.

Wat zijn jouw favoriete youtube filmpjes?

Advertenties

Een gedachte over “Mijn 5 favoriete… youtube filmpjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s