Even voorstellen

Wie ben ik

Ik ben Joba. Mezelf, en ten opzichte van jou ben ik ook vrouw, echtgenote, moeder van drie, dochter, zus, vriendin, collega, tante, nicht, meter, cafékennis, schoolvriendin van vroeger, facebookvriend van ver, … . Vink maar aan wat past, vul aan als je iets anders vindt, en laat het me weten, ik weet graag wie ik ben. En wie mijn teksten leest 🙂

Wat doe ik

Als kleuter krabbelde ik al schriftjes vol nog voor ik één letter kon schrijven. Ik schrijf. Ik blog! Op deze blog deel ik gedachten, verhaaltjes en metaforen die de wereld en het leven mij schenken. Ik wil ze delen, om jou te inspireren, ik wil delen wat mij verder op weg helpt in de realisatie van mijn ideale wereld, en wat me echt zou verrukken van plezier, is dat jij er ook wat aan hebt. Ik kijk uit naar je feedback.

Hoe ben ik

  • Zorgzaam (de ploetermoederversie: gelukkige kinderen is belangrijker dan een naar verse soep geurend, blinkend proper uit de boekskes huis – relax mama!)
  • Doorzetter (en koppig, maar niét sportief/competitief/…-ief. Niks moet, niksen mag, is een ideaal én een uitdaging)
  • Gevoelig (maar geen huilebalk)
  • Empathisch (onder voorwaarden, ik leerde grenzen stellen)

Mijn liefste man vindt me soms onrealistisch, ik vind persoonlijk ‘idealistisch’ mooier klinken. Ik droom van een ideale wereld, waarin iedereen gezond en gelukkig is, geen geldzorgen heeft en zichzelf helemaal kan vervullen en waarmaken. Een idealist wil de wereld veranderen, en de wereld veranderen begint bij jezelf, dus deed en doe ik dat. Soms krijgt mijn dromende enthousiaste idealiste af te rekenen met een donkere, depressieve realist die me vraagt: “wie kan nog tellen met hoeveel we op deze prachtige planeet rondlopen, en hoe zou jij (ik) op mijn eentje ook maar één betekenisvol steentje kunnen verleggen, laat staan een ideale wereld bouwen?”

Gelukkig ben ik dus ook een doorzetter. Vanmorgen zag ik dit filmpje waarin ik de heerlijke sensatie ervoer waarbij ik naar adem hap. Dat overkomt me telkens weer als iemand iets zegt, op zo’n fijnzinnige manier, dat ik al jaren zelf ook dacht (hmm, of voélde) maar er met geen woorden aan uit kon. Er is niet één maar er zijn twee werelden. De wereld die er al was, is en nog altijd zal zijn als jij en ik geboren worden, leven, sterven. Die wereld blijft. En er is de wereld die ontstaat op het moment dat jij geboren wordt. De wereld die jij voor jouzelf, en ik voor mijzelf, creëer. Manlief, ik bouw mijn eigen ideale wereld, dat is toch al een pak realistischer hé?

Wat vind ik belangrijk

  • Familie (ik ben moeder, dat spreekt vanzelf. Maar los daarvan hou ik van mijn familie en schoonfamilie, ik vind dat belangrijk. Gewoon, daarom.)
  • Groei (dan bedoel ik persoonlijke groei, evolueren, transformeren, zelfrealisatie, dat soort dingen, niet te zweverig. En toch, ik beken maar meteen: I love zelfhulpboeken! En van die fijnzinnige quotes die zeggen wat je moet doen (let go or be dragged, enzo). Deze blog gaat onder meer over hoe ik daarmee aan de slag ga, daarmee bots, daaruit leer en daaruit groei. Ge kunt niet met den auto rijden door alleen maar den theorieboek te lezen!)
  • Liefde (toch even zweverig: liefde is waaruit we geboren zijn, liefde is wat we zijn, love is all you need, als iedereen elkaar graag zag, wat een mooie wereld zou dat zijn!)
  • Vrijheid (kiezen, keuzevrijheid, loslaten, genieten, niks moet, niksen mag)
  • Vrede (geen strijd, geen oorlog, niet in de grote wereld, niet in de mijne, wereldvrede en vrede in mezelf, nooit had ik gedacht dat dat mijn grootste droom zou zijn)
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s