Ready for take-off

Ongeveer een jaar geleden startte ik een blog op Medium en schreef ik een post over de daverende start van 2014. Het daverde op persoonlijk vlak. Mama, kanker, ik, zwanger. Elk ander vlak uit die periode is me toen ontgaan. Vandaag kijk ik achterom en dat bewogen jaar heeft me 8 posts opgeleverd, allemaal uit het hart geschreven, en uit noodzaak, omdat het op die momenten moet. Ik kon niet anders tot het allemaal van me afgeschreven was. De voldoening was groot, het verslavend effect zalig, de praktijk frustrerend. Moeder herstellend, baby 3 geboren. Ik kwam er niet toe om te bloggen, te schrijven, te puzzelen met woorden, zinnen, letters.  Dagelijks ideeën, inspiratie, en denken: ja, daarover wil ik schrijven! Over mommy wars, over dankbaarheid en verbondenheid, over kinderen en ouders, over borstvoeding (én flesvoeding), over (be-)/(ver-)oordelen, over zoeken en vinden, over afschaffen van schuld, over vinden van liefde, over vergeven en over leven, over mijn ideale wereld.

De drang en de noodzaak om vaker en meer te schrijven wil ik gehoor geven, ik wil het doén. Zoals alles wat ik doe, wil ik liefst op voorhand alles weten, om dan zonder oefenen in één keer perfect te scoren, waarbij ik dan natuurlijk feilloos en mateloos op mijn bek ga en de moed verlies om door te zetten. Ik kocht het Blogboek van Kelly Deriemaeker en zij, haar boek, overtuigde me: begin gewoon! Et voila, mijn goede voornemen voor 2015 leeft in mijn hele lichaam: ik blog. Veel. Omdat ik wil, niet omdat ik moet, en al ga ik op mijn bek, ik hou de moed erin.

Advertenties

2 gedachtes over “Ready for take-off

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s